Toeristische Informatie Apeldoorn

Apeldoorn staat bekend als de groene en royale hoofstad van de Veluwe. Van oorsprong is Apeldoorn al een plek waar mensen naar toe komen om te ontspannen en in de natuur te zijn. De koninklijke familie vestigde zich hier. Daarom vind je hier het wereldberoemde Paleis het Loo. 

Daarnaast biedt Apeldoorn een royaal vrijetijdsaanbod waaronder onder andere natuurpark Apenheul, het CODA Museum, kinderpretpark Julianatoren en het Kröller Muller Museum in het hart van Park van Hoge Veluwe; de achtertuin van Apeldoorn. 

In de zomermaanden komt de stad tot leven met talloze festivals en openluchtevenementen. Van het Drakenbootfestival aan de oevers van het kanaal tot en met het grootste filmfestival in de buitenlucht in stadpark Berg & Bos.

In de binnenstad vind je een mix van historische gebouwen en moderne panden. Wandel door de autovrije winkelstraten waar je een scala van boetieks, speciaalzaken en grootwinkelbedrijven vindt. Laat je smaakpapillen verwennen in de talloze eetcafés en restaurants die de binnenstad rijk is; er is voor ieder wat wils!

Apeldoorn en groen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De stad staat op nummer 1 in de lijst van groenste steden van Nederland in oppervlakte. Het groen zit in ons DNA. Het is de ideale uitvalbasis om te wandelen, fietsen en erop uit te gaan. Tegelijkertijd breiden we het groene karakter steeds uit door duurzame woningen, bedrijven, opleidingen, mobiliteit en beleid zodat het ook in de toekomst een fijne plek blijft om te wonen, werken én te recreëren.

Voor een overzicht wat je kunt doen in Apeldoorn inclusief actuele uitagenda kun je terecht op de website: